Ik ben opgegroeid met Boxers, later Dobermann Pinchers en via een Briard stapte ik in 2003 over op Spaanse waterhonden. Onder mijn kennelnaam ‘De Mansió Verd’ fokte ik bijna tien jaar Spaanse waterhonden. Eind januari 2022 is mijn laatste (zelfgefokte) Spaanse waterhond, Chazzy overleden. Sinds maart 2021 ben ik een nieuw avontuur aangegaan met mijn Cesky Fousek Chiva.

Hoewel ik als jurist altijd boeiend werk had, wilde ik mij verder verdiepen in hondengedrag en daarom volgde ik in 2007 de opleiding hondeninstructeur en -gedragstherapeut. Sindsdien houd ik mij met veel plezier bezig met het begeleiden van mensen en hun honden.
In eerste instantie in de vorm van het geven van gewone gehoorzaamheidslessen, later specifiek waterwerk workshops en jachttrainingen.

Ieder mens en iedere hond is uniek. En ook elke combinatie is uniek. Mijn focus en passie is om tijdens trainingen in te spelen op die individualiteit. Om recht te kunnen doen aan de kwaliteiten van elke hond en de juiste ingang te vinden voor punten die om verbetering of verandering vragen. 

Honden trainen gebeurt voor mij vanuit plezier en wederzijds respect en ook met heldere en begrijpelijke aanwijzingen en grenzen. Dat vraagt niet alleen om inzet en bereidheid van de hond, maar ook van diens begeleider. Als ik mijn cursisten inzicht kan geven op welke wijze zij hun hond het best kunnen bereiken en naar goede prestaties kunnen leiden, is voor mij een training geslaagd.