Ik ben opgegroeid met Boxers, later Dobermann Pinchers en via een Briard stapte ik in 2003 over op Spaanse waterhonden. Onder mijn kennelnaam ‘De Mansió Verd’ fokte ik bijna tien jaar Spaanse waterhonden. Binnenkort stap ik over op een ander ras, welk ras dat wordt blijft nog even een verrassing.

Hoewel ik als jurist altijd boeiend werk had, wilde ik mij meer verdiepen in hondengedrag en daarom volgde ik in 2007 de opleiding hondeninstructeur en -gedragstherapeut. Sindsdien houd ik mij met veel plezier bezig met het begeleiden van mensen en hun honden in de vorm van het geven van (jacht)trainingen. Ieder mens en iedere hond is uniek. En ook elke combinatie is uniek. Mijn focus en passie is om tijdens trainingen in te spelen op die individualiteit. Om recht te kunnen doen aan de kwaliteiten van elke hond en de juiste ingang te vinden voor punten die om verbetering of verandering vragen. 

Honden trainen gebeurt voor mij vanuit plezier en wederzijds respect en beslist ook met heldere en begrijpelijke aanwijzingen en grenzen. Dat vraagt niet alleen om inzet en bereidheid van de hond, maar ook van diens eigenaar. Als ik mijn cursisten inzicht kan geven op welke wijze zij hun hond het best kunnen bereiken en naar goede prestaties kunnen leiden, is voor mij een training geslaagd.