Candace met James

Mijn flatcoated retriever is een slimme gevoelige jachthond met veel passie. Wat hij nodig heeft, is duidelijkheid vanuit liefde. Mijn sturing heb ik van Christel (terug) gekregen. Ik was voor James alles aan het oplossen terwijl hij voor mij moet werken. Dat heeft Christel mij laten zien door haar observaties. Hij heeft duidelijkheid nodig, anders voelt hij zich verloren. Zowel James, als ik maken grote sprongen, met af en toe een stapje terug.

Ruth met Gudrun

Voor mij zijn setters de gaafste honden van de wereld, in het bijzonder de Rode en RoodWitte Ieren. De expertise van Setters is om met hoge snelheid, op behoorlijke afstand van de voorjager, veerwild op te sporen in grote velden. Dit specialisme maakt dat ze vaak onvoldoende tot hun recht komen bij training met focus op apporteren of die wat statisch zijn. Asjen (geb.2012), Gudrun (geb.2018) en ik hebben met Christel de beste jachttrainer gevonden die we ons kunnen wensen. Christel is inventief, precies, toegewijd en houdt van staande honden. Haar trainingsopbouw is altijd zorgvuldig doordacht waarbij de intrinsieke motivatie en het plezier van de hond altijd voorop staan. Christel is wars van een quick fix of kunstjes. Ze weet in haar lessen omstandigheden te scheppen waarin zowel hond als voorjager ‘leren leren’ en nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Trainen bij Christel zet je aan het werk maar is altijd een feestje.

Patricia met Bennet

Met veel plezier train ik al weer enige jaren bij Christel. Ze is een gedreven trainer die graag op een hondvriendelijke manier de jachthondentraining vorm geeft. We trainen in een kleine groep waar ruimte is om voor iedere hond het werk op maat aan te bieden en toch ook gezamenlijk te trainen. Christel is bekwaam en uitgerust met een enorme bak kennis en ervaring op verschillende gebieden en dat merk je in de training. Voor ieder probleem zal ze net zo lang zoeken totdat ze een mogelijke oplossing vindt. Iedereen die op een positieve manier aan de slag wil met jachthondentraining is bij Christel aan het goede adres!

Anita met Jeppe

Met mijn Wetterhoun Jeppe heb ik vanaf pup tot 1 jaar bij Christel getraind en wat mij betreft hadden we geen betere start kunnen krijgen! Christel werkt vanuit spelend leren, heeft een opbouw per oefening en een programma voor de gehele opleiding tot jachthond. Ze legt ook goed uit waarom ze welke keuzes maakt in haar training. Die kennis, of beter: dat fundament, vind ik van belang om als voorjager mijn hond en haar leermethode te leren begrijpen en ook om training zelf goed op te bouwen. Het meeste doe je immers zelf, een trainer zie je in het algemeen maximaal een keer per week. Christel heeft een duidelijke visie, een filosofie van waaruit ze werkt, en ze is daarnaast goed in staat om een voorjager daarin mee te nemen. Ik zie graag dat een trainer de inhoudelijke kennis heeft, didactisch sterk is en zelf ook de eigen hond tot hoog niveau kan brengen; Christel heeft het allemaal!

Concrete resultaten: Jeppe heeft op 1-jarige leeftijd een SJP C-diploma behaald, op 2-jarige leeftijd een SJP B-diploma en Grade 3 van The Gundog Club UK. Verder heeft ze prima gepresteerd op WT’s. We trainen inmiddels in een vergevorderden/A-groep.