Honden trainen zit mij in het bloed. Vanaf dat ik zes jaar was, hield ik mij hier op mijn eigen niveau al mee bezig. Toen ik in 2003 het trainen van honden met de clicker ontdekte, was ik meteen om. Honden trainen op basis van het aanbieden van juiste keuzes in plaats van het corrigeren van verkeerde keuzes. Hoe mooi is dat! Van clickertrainer heb ik mij ontwikkeld naar volledig dwang vrij trainen. De clicker is een instrument dat je kunt gebruiken, maar inzicht in het toepassen  van de juiste beloningsstrategieën in je training is daarbij onmisbaar!

Ook met passievolle en gemotiveerde jachthonden is het goed mogelijk om dwangvrij te trainen. De afgelopen twaalf jaar heb ik mij in de force free training verdiept en steeds verder ontwikkeld. Ik bied, zowel voor de hond als voor de eigenaar, ontspannen en positieve jachttrainingen. Het gaat om trainen met plezier, vanuit verbondenheid met je hond, om toe te werken naar telkens weer een volgende stap. Ik ben dol op het vinden van creatieve oplossingen voor problemen die zich voordoen. De blije lach op het gezicht van mijn cursisten als lukt wat ze voor ogen hebben en de tevredenheid van de hond die werk mag doen waarvoor hij is bestemd, dat is waar ik veel voldoening aan beleef!  

Voor mij is het belangrijk dat trainingen spelenderwijs, ontspannen en positief verlopen, hetgeen niet wil zeggen dat de trainingen vrijblijvend zijn. Ik houd van duidelijkheid, precisie en voortuitgang. Ik beschik over een goed ontwikkeld observatievermogen waardoor ik scherp zie waar verbeterpunten liggen en hoe gestelde doelen het beste bereikt kunnen worden. Elke combinatie hond en geleider heeft een andere ingang en het is voor mij een van de leukste uitdagingen om de individuele puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en passend te maken tot een kloppend geheel.