Toen ik in 2003 het trainen van honden met de clicker ontdekte, was ik meteen om. Honden trainen op basis van het aanbieden van juiste keuzes in plaats van het corrigeren van verkeerde keuzes. Hoe mooi is dat! Van clickertrainer heb ik mij ontwikkeld naar volledig dwang vrij trainen. De clicker is daarbij een instrument dat je kunt gebruiken, maar inzicht in het hanteren van de juiste beloningsstrategieën in je training is pas echt onmisbaar!

Ook met passievolle en gemotiveerde jachthonden is het heel goed mogelijk om dwangvrij te trainen. Hierin heb ik mij de afgelopen twaalf jaar verdiept en steeds verder ontwikkeld. Ik bied, zowel voor de hond als voor de eigenaar, ontspannen en positieve jachttrainingen. Het gaat om trainen met plezier, vanuit verbondenheid met je hond, om telkens weer toe te werken naar een volgende stap. Ik houd van duidelijkheid, precisie en voortuitgang. De blije lach op het gezicht van mijn cursisten als lukt wat ze voor ogen hebben en de tevredenheid van de hond die werk mag doen waarvoor hij is bestemd, dat is waar ik veel voldoening aan beleef!  

Voor mij is het belangrijk dat trainingen spelenderwijs, ontspannen en positief verlopen, hetgeen beslist niet wil zeggen dat het vrijblijvend is. Ik houd van duidelijkheid, precisie en voortuitgang. Ik beschik over een goed ontwikkeld observatievermogen waardoor ik scherp zie waar verbeterpunten liggen en hoe gestelde doelen het beste bereikt kunnen worden. Elke combinatie hond en geleider heeft een andere ingang en het is voor mij een van de leukste uitdagingen om de individuele puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en passend te maken tot een kloppend geheel.